Menu tygodniowe

Posiadamy własną kuchnię zaprojektowaną zgodnie z zasadami GHP/GMP oraz wdrożonym systemem HACCP. Nie korzystamy z zewnętrznego cateringu a wszystkie podawane przez nas posiłki powstają na miejscu. Dzięki temu nasze posiłki nie tracą swoich cennych wartości odżywczych, są świeże - podawane bezpośrednio po przygotowaniu, a tym samym bardzo smaczne. Nie są porcjowane - dzieci mogą zaspokoić swój apetyt wg potrzeb. Odczarowałyśmy już niejednego niejadka 🙂 Nasze jedzenie jest zbilansowane, urozmaicone oraz zgodne z zaleceniami żywieniowymi, odpowiednimi do grupy wiekowej dzieci. Stosujemy się do zaleceń najnowszej piramidy żywieniowej, która zaleca ograniczenie spożycia mięsa na korzyść warzyw. Dobór świeżych produktów opiera się o sprawdzonych dostawców oraz sezonową ich dostępność.

W razie konieczności stosujemy diety eliminacyjne i zastępcze. Oferujemy także jadłospis wegetariański.

 

Przykładowe menu JUPI (Maj / Czerwiec):

Poniedziałek
Śniadanie:
Jajecznica na maśle, Pieczywo mieszane, bukiet warzyw, woda
II śniadanie:
Kaszka pełnoziarnista z jabłkami, woda
Obiad:
Krem z białych warzyw, Penne z zielonymi szparagami i parmezanem, woda
Podwieczorek:
Wafle kukurydziane, woda
Wtorek
Śniadanie:
Kanapeczki z żółtym serem pomidorem i roszponką, woda
II śniadanie:
Jogurt naturalny z musli, woda
Obiad:
Bulion warzywny z młodą marchewką i makaronem, Pęczotto z botwinka i kurczakiem zagrodowym, woda
Podwieczorek:
Arbuz, woda
Środa
Śniadanie:
Ciemne pieczywo z wędliną z indyka, ogórek zielony, woda
II Śniadanie:
Serek wiejski z pomidorkami cherry i szczypiorkiem, woda
Obiad:
Krem z marchwi na mleczku kokosowym, Placuszki z dorsza z puree ziemniaczanym i sałatą masłową, woda
Podwieczorek:
Słupki papryki, woda
Czwartek
Śniadanie:
Kanapki z białym serem i miodem wielokwiatowym, woda
II śniadanie:
Serek naturalny z crunchy owsianym
Obiad:
Zupa szczawiowa, Delikatne risotto porowo-ziemniaczane, woda
Podwieczorek:
Chipsy buraczane, woda
Piątek
Śniadanie:
Chleb razowy z pastą warzywną, kiełki rzodkiewki, woda
II śniadanie:
Owsianka ze śliwką, woda
Obiad:
Koperkowa na rosole, Mini naleśniczki z truskawkami i serkiem mascarpone, woda
Podwieczorek:
Banan, woda