Menu tygodniowe

Posiadamy własną kuchnię zaprojektowaną zgodnie z zasadami GHP/GMP oraz wdrożonym systemem HACCP. Nie korzystamy z zewnętrznego cateringu a wszystkie podawane przez nas posiłki powstają na miejscu. Dzięki temu nasze posiłki nie tracą swoich cennych wartości odżywczych, są świeże - podawane bezpośrednio po przygotowaniu, a tym samym bardzo smaczne. Nie są porcjowane - dzieci mogą zaspokoić swój apetyt wg potrzeb. Odczarowałyśmy już niejednego niejadka 🙂 Nasze jedzenie jest zbilansowane, urozmaicone oraz zgodne z zaleceniami żywieniowymi, odpowiednimi do grupy wiekowej dzieci.

 

Przykładowe menu JUPI:

Poniedziałek
Śniadanie:
Kanapki z hummusem i kiełkami brokułu, woda
II śniadanie:
Jogurt naturalny z crunchy
Obiad:
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i imbirem, Farfalle z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami, woda
Podwieczorek:
Chipsy warzywne (jarmuż, marchew, burak)
Wtorek
Śniadanie:
Pszenne kanapeczki z pasztetem z żurawiną, zielony ogórek, woda
II śniadanie:
Banany
Obiad:
Jarzynowa z selerem naciowym, pulpety drobiowe w sosie koperkowym z kaszą kuskus i ogórkiem kwaszonym, woda
Podwieczorek:
Kisiel cytrynowy z siemieniem lnianym
Środa
Śniadanie:
Owsianka na mleku migdałowym z morelami i malinami, woda
II Śniadanie:
Tartinki z pastą warzywną
Obiad:
Krem z pora z grzankami razowymi, vege kotlety z kalafiora z kaszą gryczaną i surówką z marchwi, woda
Podwieczorek:
JUPikowy sernik na zimno
Czwartek
Śniadanie:
Szakszuka ze szczypiorkiem pieczywo mieszane z masłem, woda
II śniadanie:
Zielone smoothie
Obiad:
Rosół z zacierkami na kurze zagrodowej, orkiszowe naleśniki z serem białym i jagodowym musem , woda
Podwieczorek:
Słupki papryki i kalarepy z jogurtowym dipem
Piątek
Śniadanie:
Mieszane pieczywo, z pastą z awokado i pomidorkami cherry, woda
II śniadanie:
Świeże śliwki
Obiad:
Pomidorowa z ryżem, kotleciki z dorsza z pietruszką na parze, młodymi ziemniakami i kapustą kiszoną, woda
Podwieczorek:
Domowe ciasteczka owsiane z żurawiną