MISJA

Naszą misją jest kształtowanie prozdrowotnych postaw od najmłodszych lat.

ZDROWA ŻYWNOŚĆ
Rodzaj i jakość żywności jaką podajemy dziecku od najmłodszych lat ma ogromny wpływ na jego rozwój i późniejsze życie. Dlatego zdecydowaliśmy się jako nieliczni na własną kuchnię. Każdy jadłospis jest odpowiednio zbilansowany przez specjalistę ds. żywienia człowieka i żywności. Potrawy przygotowujemy na bieżąco, a produkty do każdego posiłku są świeże, starannie wyselekcjonowane, pochodzące od małych, lokalnych dostawców z okolic Mazowsza. Samo jedzenie to nie wszystko, dlatego w miarę możliwości naszym maluchom pragniemy przekazywać wiedzę z zakresu żywienia podczas specjalnie przygotowanych zajęć edukacyjnych. Są to zabawy w których dzieci poznają różną żywność, dowiadują się skąd pochodzi, jak można ją wykorzystać oraz jakie są benefity jedzenia. Dzieci mają okazję poznawać nowe smaki i uczestniczyć w przyrządzaniu nieskomplikowanych potraw. Osobą zarządzającą kuchnią jest Maria Andrzejkiewicz – absolwentka SGGW.

AKTYWNOŚĆ RUCHOWA
W pierwszych miesiącach życia dziecka, kładziemy szczególny nacisk na rozwój motoryczny malucha. Do dyspozycji dzieci oddajemy specjalnie przystosowane dla najmłodszych sale wyposażone w urządzenia, narzędzia dydaktyczne i zabawki rozwijające motorykę. Zajęcia sportowe odbywają się w salach i na świeżym powietrzu. W sposób bezpieczny wpływamy na rozwój balansu, równowagi, koordynacji i wytrzymałości. Wykorzystywane są narzędzia małej i dużej motoryki. Przykładowe zajęcia to pokonywanie rozmaitych torów przeszkód, elementy gimnastyki korekcyjnej przy użyciu woreczków czy szarf, zabawy ruchowo-rytmiczne oraz ćwiczenia indywidualne z wykorzystaniem drabinek, piłek gimnastycznych, trampoliny. Edukacja sportowa w JUPI prowadzona jest przez Dominikę Szczepańską – absolwentkę AWFu.